HTML

Egy végtelen történet!

Sokat gondolkodtam miröl is szóljon a blogom, és arra jutottam arról amihez értek.Ez a KATONASÁG, a Magyar Honvédség. Segitséget szeretnék nyújtani a frissen bevonuló, bevonulni vágyó, kis Honvédeknek. Vagy csak egyszerüen elszórakoztatni az olvasóimat. Ha valakinek bárminemű (lehet fiú vagy lány) kérdése van a leirtakkal kapcsolatban vagy kiváncsi még valamire ne habozzon tegye fel. Vagy irjon a Msn en a kulageza@freemail.hu-ra vagy hivjatok a +36 30/ 389-9604 - es számon. Csajok küldhetnek fényképes önéletrajzot is :)

Friss topikok

Egy kis edzés a hétköznapokra ............

Sirab 2009.11.23. 15:45

Akkor Kedves olvasó, ahogy megigértem 2 résszel ezelőtt, csapjunk a lecsóba. 2008. Májusát irjuk, vége a technikusinak, letettük a vizsgát, úgyhogy mi lettünk a rendszerek fura urai. Hangzatos névvel Rendszeradminisztrátorok. Bár eddig csak annyi hasznát vettem neki, hogy van mivel csapkodnom a bogarakat a szobában. Egy hónap pihit tartottam majd Júniusban bementema Kaposvári toborzó irodába ahol bizony szembesülnöm kellet egy zászlóssal, és a ténnyel hogy bizogy ha maximális pontot akarok a fizikain, akkor bizogy az az edzés amit eddig csináltam egy kalap kutyakakit ér. Persze tüdöszüröre is kellett mennem plusz háziorvosi igazolást beszerezni. Akkor még a kis surmók a tüdőszűröt sem állták. Persze kedves barátom ahogy lenni szokott miután nekem már megvolt bevezették az új rendszert ahol már álták. Pech. Aztán ért a derült égböl polly, elémrakták a fizikai vizsga anyagát. Mi mennyi pontot ér satöbbi. Hát igen én eddig mit csináltam? Súlyzóztam meg kocogtam. Elmondhatom kedves olvasó, a súlyzózás lehet hogy szép és tökéletes izmokat csinál, de nem fejleszti azokat az izomkötegeket amiket a honvédségen vagy akár az élet mindennapjaiban használni fogsz. Kivéve ha a keménykedés a cél, mert arra tökéletesen megfelel. Akkor most hadd osszam meg veled az edzés tervemet, amit ezután csináltam magamnak. Kiprobált, többször átalakitott, bevállt módszer. :)
Úgyis itt a tél, az ember nem csinál nagyon mást csak mohó majszolja a karácsonyi pújkát, rántott husit vagy halat. Vagy ami a családjánál bevált ünnepi kaja. Persze ilyenkor mindenki túlzásba esik és annyit főz hogy azt esszük 1 hétig. :) Na ezért tartottam aktuális dolognak egy kis edzést vinni a mindennapjaidba kedves barátom.  Akkor kezdjük az updétet sirabbal.

Minden nap edzés elött melegits be!!! Nem vicc, télleg fontos mert ha nem, az elsö pár nap után úgy érzed magad mintha 2 kamion átment volna rajtad, és vissza is tolatott. Ez az edzés program télleg beválik mert azok az izmaid fognak fejlödni melyekre télleg szükséged van. Már beveszek egy két katonai tesiből átvett figurát is hogy ne legyen oan unalmas.

Hétfö:

25 szabályos fekvőtámasz, tenyér elöre néz a hát egyenes a fej egyenesen elöre néz, karok a test mellet könyök a test mellett behajlitáskor az alkar a felkarral 90 fokos szöget zár be.
25 felülés, itt választhatsz vagy nyújtott vagy hajlitott láb, karok a mellkason keresztben a lábadat ne akaszd be sehova
25 gugolás


Pihi majd mégegyszer az egészet.

3 km futás egyenletes tempóban.


2-3 hét után:

Emeld az ismétlésszámot 10 -zel ne emelj többet vagy hamarabb mert nem birják majd az izmaid.
Ekkor már elég erős leszel naponta 2 szer megcsinálni ezt pihi nélkül.
3 km gyors tempójú futás

Kedd:

25 para fekvötámasz, kezed álló helyzetbe a mellkasod alatt nyújtott tenyérrel ahol a 2 mutató és nagy ujjad összeér kis paralelogrammát formázva középen, addig mész le amig nem érzed a kézfejedet a mellkasodnál.
Minimum 2 perc mindjárt beszarok póz (mi legalábbis így hivtuk), terpeszállás behajlitott térd de nem 90 fokba hanem olyan 130 fok körülibe ,karok kinyújtva a test előtt kézfelyek összeérnek paralelogrammát formálva középen.

Pihi és még kétszer. Komolyan kétszer. Ezek eléggé megterehelő gyakorlatok ha helyesen csinálod és több izmot erősitenek egyszerre.

3 km futás egyenletes tempóban.

2-3 hét után:

Ismétlésszám +10 és +2 perc beszarok póz.
3 km gyors tempójú futás


Szerda:

Kedves olvasó ez lesz az egyik kedvenc gyakorlatod.

Dülj hátra kényelmes foteledben és pihenj. Ez a nap kell hogy regenerálódjanak az izmaid.

Csütörtök:

25 hátsó fekvőtámasz, hátad néz a föld felé kezed a válladdal lefelé egy vonalban van kézfejed a lábad felé néz párhuzamosan a testeddel. Sarkad a földön a lábfejed leszoritva tested tökéletes egyvonalban van. Ha úgy érzed magad mint egy kifeszitet íj akkor helyes a testtartásod. Engedd le magad miközbe ereszted magad lefelé nem fog megmaradni a tökéletes egyens tartásod de akkor jó ha csak egy kicsit görböl engedd magad amig tudod de igyázz a vállaidra mert könnyen kiugorhatnak. Ha feszül a hasizom akkor büszke lehetsz mert jól csinálod :)

20-20 jobb illetve bal kezes fekvötámasz, jobb kéz a földön, bal kéz a hátad mögött lábad terpeszben de ezt nem magyarázom mert ha megprobálod magátol kialakul a helyes tartás különben eldölnél . :)  Aztán csere.

Még egyszer.

3 km futás egyenletes tempóban.

2-3 hét után:

+10 a hátsó  fekvőtámaszhoz +5+5 az egykezes fekvőtámaszhoz.

3 km gyorsitott tempójú futás

Péntek:

50 gugolás.

Kereszt , tök egyszerű terpeszállás karok a tested mellett kinyujtva hogy egy keszetet formálj tenyér felfelé néz elöször csak súly nélkül tartsd 5 percig, 5 perc után lassan ereszd le rázd le egy kicsit, majd test elé emeld tudod mint a zombik fogj mindegyikbe egy egy vaskos könyvet de úgy hogy a könyveket télleg fogd a markodban a könyv helyzete függöleges legyen és tartsd addig amig be nem görcsölsz és ki nem esik a kezedből.

3 km futás egyenletes tempóban

2-3 hét után:

+ 50 gugolás  +50 normál fekvötámasz megszakitás nélkül
3 km gyors tempójú futás

Ha mindent jól csináltál akkor bizony az első 2-3 hétben ennyi elég is lesz. A 3. hét után bejön mégegy Szombati nap is.

Szombat:

Kézen állás kar behajlít kar kinyújt legalább 20 darab.De ezt gyorsan csináld mert bezony a vér az beleszáll a fejedbe.

3 km futás gyorsitott tempóban.

Az első egy hónap után ráérzel majd hogy mikor mennyivel emeld a gyakorlatok számát. Mostmár berakhatod a felhuzodzkodást minden napra kivéve Szerda és Vasárnap. Ne arra törekedj hogy sokat csinálj belöle hanem hogy szabályosat és lassan mert úgy sokkal nehezebb. Legyen közte alsó és felső madárfogásos is.


Kedves olvasó ha 2 hónap alatt eljutsz oda hogy  2 perc alatt 85 szabályos fekvőtámasz de nem döglesz ki. 2 perc alatt 90 felülés vagy 20 felsőmadárfogásos szabályos felhúzodzkodás

Majd jöhet a 3 km futás 13perc alatt.

Na ha ez megvan akkor nyugodtan pályázhatsz a maximális pontra a fizikai teszten. Azok az izmaid erösödtek meg amiket a katonai közelharcban is használni fogsz.

Be kell vallanom hogy nekem a 360 pontból csak 330 sikerült mert a futáson vesztettem 30 pontot.

Hogy egy volt kiképzőmet idézzem "Olyan izmai is fájni fognak katona amikről nem is tudta hogy léteznek, de nekünk arra van szükségünk."

Remélem segithettem azokon akit érdekel a dolog vagy akik csak egyszerüen erősek akarnak maradni nem eltunyulni majd a télen és nem akarnak fizetni kondibérletet.

Kedves olvasó mára ennyi fért bele. Viszont olvasásra és vigyázzatok magatokra.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sirab.blog.hu/api/trackback/id/tr331546450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása